Briller A-Z

Acetat: Hva er acetat?

Acetat er et naturlig og allergivennlig materiale som brukes i for eksempel produksjonen av lesebriller. Materialet kalles kaviaren av plast og er veldig populært siden det gjør det mulig å lage noen karakteristiske mønstre med dype farger og flotte design.

 

Billige lesebriller, hvor kan jeg kjøpe dem? 

Billige lesebriller kan kjøpes mange steder. Mange av brillene omsettes på bensinstasjoner, apotek og supermarkeder. Dessverre er det ofte en sammenheng mellom pris og kvalitet, som oppleves i butikker som ikke akkurat spesialiserer seg i denne bransjen.

 

Brede lesebriller, hvorfor kjøpe dem?

Hodene og ansiktene våre er formet i mange ulike former. Dette betyr at brillene også er forskjellige. I tillegg til praktisk talt alle briller - brede briller er utstyrt med flexistenger for å passe til hodets størrelse, har vi designet noen ekstra brede modeller.

 

Hvis du er usikker på hvilke briller som passer til din form eller din personlige stil, kan du prøve guiden vår her

Bensinstasjonens lesebriller

Uttrykk for stygge og billige lesebriller produsert i billige materialer og typisk solgt på en bensinstasjon eller i supermarkeder. Kjøpet er vanligvis impulsivt, selv om det skjer flere år etter at kjøperen skulle ha skaffet seg et par ordentlige lesebriller.

Celluloseacetat, Hva er det?

Dette materialet brukes i flere av brillene våre, da det er et flott materiale å designe briller i. Materialet er naturlig og allergivennlig og gir rom for kule design med dype fargekontraster og fine strukturer. Les i tillegg om acetat her

Databriller, hva er det?

Databriller er et begrep på briller som er designet for å gi de beste arbeidsforholdene når du jobber mye foran en skjerm. Brillene måles nøye i forhold til avstanden til skjermen, hvilket skiller dem fra vanlige briller, kontaktlinser og lesebriller som derfor ikke fungerer optimalt for skjermbruk.

Imidlertid bruker mange vanlige lesebriller når de sitter foran dataskjermen, men selv om disse kan løse utfordringen med å lese hva som er på skjermen, kan de ikke kategoriseres som ordentlige databriller.

Enkraftslinser, hva er det?

Enkraftslinser er glass med samme styrke i hele glasset. Denne typen briller har også navnet på ferdige briller, ettersom de, som navnet indikerer, er produsert før innkjøp.

Feltpose, hva er det?

Et brilleetui brukes til å oppbevare briller.

Når du kjøper brillene dine hos oss, er et gratis feltetui inkludert pr. briller i forsendelsen, enten du kjøper lesebriller eller solbriller med styrke.

Flexistenger, hva er det?

Flexistenger er fleksible briller som tilpasser seg hodets størrelse. Dette gjør det mye mer behagelig å bruke lesebriller.

Gratis retur, Kan jeg kjøpe lesebriller med det?

Gratis retur gir deg muligheten til å prøve brillene dine hjemme. Se om de passer til ansiktet ditt og din personlige stil. Spesifikt betyr dette at du har muligheten til å returnere dem gratis.

Det er en returseddel i esken, som du ganske enkelt fester på pakken før du sender den tilbake.

 

Hvordan sørge for at lesebrillene mine passer?

Lesebrillene må passe på hodet ditt nøyaktig som de skal. Hvis du er i tvil, har vi satt sammen en liten guide til hvordan du kan vurdere dette selv:

  • Pupillene bør sitte i nærheten av linsens sentrum.
  • Øyenbrynene skal ikke sitte inne i glassene
  • Brillene skal ikke falle ned på nesespissen.
  • Når du smiler, skal ikke kinnene flytte glassene opp.

  

Hvilke lesebriller passer meg?

Å kjøpe briller på nettet kan være vanskelig siden du vil være sikker på at de passer og er fine på deg. Derfor har vi laget en stilguide som kjapt gir deg en oversikt over hvilke briller som passer til hodestørrelsen din og din personlige stil. Det tar kun et minutt å bruke veiviseren. Du kan prøve det her.

 

Lette lesebriller, hva er det?

Lette briller er, som ordet indikerer, lette glass. I fortiden var lette linser tykkere enn vanlige linser, men i dag har moderne produksjonsteknologier ofte gjort dem tynnere. Brillene har den åpenbare fordelen av å være lette og dermed ekstra behagelige å bære. En annen fordel med lettvektig glass er at de har en høy bruddmotstand og ikke knuses.

 

Brillene skrapes lettere enn mineralglass, men når det gjelder herdet lettvektglass oppnår de omtrent 80% av mineralglassets brytningstrykk

 

Minusbriller, hva er det?

Minusbriller er produsert for nærsynthet. Jo høyere antallet, jo mer styrke er det i glassene, hvilket betyr at briller med minusstyrke -3,0 har høyere styrke i glassene enn minus briller -2.0.

 

Jo høyere styrke du har i linsen, jo mer kurver linsen. Dette har betydning for hvilken ramme du kan velge, men dette vurderes av våre erfarne optikere før de ferdige brillene produseres.

 

Nærsynthet, hva er det?

Nærsynthet vil si at du kan se objekter som er foran deg tydelig. Jo lenger borte objektet er, jo mer uskarpt vil det fremstå. Det føles litt som å stille linsen på et kamera. 

Ja!

Følelsen når du henter brillene dine i postkassen, på det lokale postkontoret eller får dem levert på døra. Du har endelig funnet en leverandør av lesebriller som ser bra ut, føles riktig å ha på og ikke er for dyre. Brillene fra bensinstasjonen er i fortiden- 

Presbyopi, hva er det?

Et begrep for å gradvis miste evnen til å fokusere på tette gjenstander. Det er en naturlig prosess som begynner ettersom vi blir eldre der linsen i øyet blir stivere. 

Runde lesebriller, Hvor kan jeg kjøpe dem?

Holger vet! Runde briller har vært moteriktig i mange år, og er her for å bli. Vi sørger alltid for å ha et variert utvalg av runde briller, så det er noe for enhver smak. Både når det gjelder farger og materialer.

Skilpaddebriller, hva er det?

Turtle, vår skilpaddesamling er blant de mest populære brillene i serien, siden det er en allsidig og stilig klassiker som kan styles til alle anledninger for både kvinner og menn.

 

Samlingen med skilpaddelesebriller er tilgjengelige i flere ulike nyanser. Vi har både lys skilpadde og mørk skilpadde, som begge er vakre i fargen og dype i mønstre, men fremstår veldig forskjellige.

 

Skilpaddelesebrillene våre treffer også trenden for retro-briller, der de lettere runde brillene er spesielt populære for kvinner og menn som leter etter noen vintage-inspirerte lesebriller av god kvalitet.

Små lesebriller, hvor kan jeg få dem?

Alle mennesker er ulike. Derfor kommer hodene og ansiktene våre naturligvis i forskjellige størrelser, hvilket selvfølgelig stiller ulike krav til brillene. Alle brillene i serien er utstyrt med flexistenger slik at de tilpasser seg hodets størrelse. Du kan se en oversikt over alle de smale glassene ved bruk av vår styleguide, hvor du kan finne briller som passer til ansiktsformen din og din personlige stil.

Solbriller med styrke, kan du få det?

Solbriller med styrke fungerer akkurat som vanlige lesebriller - bare med tonet glass. De er perfekte for når du er på ferie i solen og vil lese en god bok eller se hva som står på menyen.

 

Ikke alle vet om løsningen som innebærer at de vanlige glassene er tonet og UV-beskyttet, så mange bruker både et par lesebriller og et par solbriller på samme tid. Hvis du møter en av dem på veien din, så spre ordet.

Strekkfasthet, hva er det?

Strekkfasthet er et uttrykk for brillenes evne til å motstå riper og riper i hverdagen. Strekkfastheten varierer avhengig av typen linser som brukes og kan økes betydelig ved å herde linsene.

Øyesynet til Bonobo?

Forskning viser at synet til Bonobo forverres med årene. Jo eldre aper blir, desto større er avstanden de er fra hverandre når de pleier hverandres pels. Dette er nøyaktig den samme grunnen til at mennesker gjennom årene må holde boken lenger og lenger bort fra ansiktet for å lese.

7 år

Beregning for hvor mange år som går fra behovet for lesebriller til å kjøpe et par lesebriller. I mellomtiden er det mangel på anerkjennelse av problemet, bruk av teleskoparmer samt lån av konas briller. For noen blir hurtigløsningen fra bensinstasjonen mer permanent enn planlagt. Vi ønsker virkelig å endre dette. Derfor jobber vi for å bryte ned barrierer som eksisterer for å gjøre kjøpet, og har ambisjoner om å kunne utføre en synstest digitalt og la brillene kunne testes virtuelt. '