Minusbriller

Minusbriller

Minusbriller er laget for nærsynte mennesker som har vanskeligheter med å se tydelig på lang avstand. Våre minusbriller er laget av styrke -2 til -1 og egner seg dermed for lett nærsynthet. Det kan lett bli et irritasjonsmoment i hverdagen hvis du har problemer med å fokusere på lang avstand. I tillegg kan det også være irriterende å måtte gå rundt med et par halvstygge minusglass fra apoteket. Derfor er det viktig å skaffe seg et par minusbriller som komplimenterer både visjonen din og stilen din.

Å være nærsynt betyr faktisk at øyet ditt er for langt i forhold til din optiske kraft. Det har den effekten at ens syn er uskarpt på avstand, men skarpt på kort avstand. Nærsynthet, som det kalles på fagspråk, er helt normalt, og noen mener at når vi når 2050, vil 50% av jordens befolkning være nærsynt og en stor del av dem trenger briller. I mange vestlige land er omtrent ett av fem barn nærsynt, men sammenlignet med andre deler av verden er tallene svært lave. I noen asiatiske land er opptil 80-90% av barna nærsynte.

Myopi sees vanligvis allerede når barn har problemer med å se tavlen. Imidlertid har mange mennesker nærsynthet i mindre grad og legger derfor ikke merke til det før de blir eldre. Disse menneskene er vanligvis de som går og begrenser øynene for å se skarpere. Resultatet av å gå og begrense øynene kan være hodepine og muskelsmerter i nakke og skuldre, noe som kan forebygges med minusbriller.

Men all denne statistikken endrer ikke det faktum at det er hamrende irriterende å få hodepine fordi du ikke har de riktige brillene. Derfor foreslår vi i Luxreaders at du bestiller et sett med minusbriller med styrken du antar er riktig, og hvis de da viser seg å være feil, kan du returnere dem gratis. På den måten kan du prøve deg på å finne de brillene som passer deg best!

Hvis du ikke er typen som går veldig mye i mote, eller du bare er i tvil om hvilke briller som passer din stil, kan du hoppe inn og prøve vår stilguide. Når du har funnet de brillene som passer deg best, kan du prøve dem i vår virtuelle prøve. Det er et digitalt øvingsrom hvor du selv kan se brillene før du bestiller dem.

Hvis du har klikket feil og du i stedet for nærsynthet er langsynt, så hopp over og bla gjennom vårt utvalg av lesebriller!

Les mer

Les mindre

27 Items

per page
Set Descending Direction

27 Items

per page
Set Descending Direction